Bambuszok:

Kínai aranycsíkos bambusz phyllostachys aureosulcata

Az első bambuszom. Bónuszként kaptam egy nagyobb rendelés mellé.

Csak jót tudok írni róla. Jól mutat cserépben is, meg persze kiültetve is. Szereti a tűző napot, és bírja a szárazságot. Persze, ha azt akarjuk, hogy szép legyen, akkor forró nyári hónapokban öntözzük, jó földbe rakjuk.

Örökzöld, szóval télen is mutatós. Ha cserépbe ültetjük, az nagy legyen. Vagy inkább nagyon nagy. Pici cserépben ugyanis télen jobban átfagy a föld, és a bambusz nem tudja felvenni a vizet, és leszáradnak a levelei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fekete bambusz:

Kicsit utána olvasva, kiderült, hogy több bambuszt is fekete bambusznak neveznek. Egy mókásan pici növénykét kaptam egy csomagküldő cégtől. Cserépbe ültetve aztán beindult. Ősszel ki is ültettem a helyére. De vagy a tél viselte meg, vagy nagyon vízigényes, nem tudom. Tavasszal alig akart éltre kelni. Egy évig kint sínylődött a szabad földben, most újra becserepeztem, hátha...

 

Ernyő bambusz (Fargesia muriella 'Jiuzhaigon' )

Többféle ernyőbambusz is van. Cserépben kezdte, aztán kiültettem. A nyári forróságbanfolyton öntözni kell, de a tűzőnapon akkor is lankad. Amikor kiástam belőle egy darabot szaporításra, rájöttem miért. Nagyon sekélyen gyökeresedik.Úgy nézem, inkább a félárnyékot szereti. Szóval ha kiültetjük, lehet, hogy érdemes kicserélni földet egy jó víztartású virágföldre. Vagy cserépbe rakva nevelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Télálló, de a hidegben elszáradnak a levelei, szóval télen nem túl szép. Április elején aztán berobban. Ennek fajtának van még egy különlegessége. Nem terjed, helyesebben szólva csak lassan, araszolgatva, szóval könnyen kordában tartható.